Θεραπείες Αισθητικής

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Με τον βαθύ καθαρισμό το δέρμα απαλλάσσεται από ρύπους ,νεκρά κύτταρα και σμήγμα. Η εφαρμογή του καθαρισμού μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κάθε τύπο δέρματος. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού διάρκειας 60-90 λεπτών και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητα του. Μετά το τέλος της θεραπείας η επιδερμίδα θα είναι καθαρή, λαμπερή και ενυδατωμένη.

Μετά τον καθαρισμό προσώπου θα πρέπει να αποφύγετε:

το make up για 24-48 ώρες

την συστηματική έκθεση στο ήλιο

τη σωματική άσκηση για 24 ώρες περίπου

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά 6 μήνες ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες του δέρματος.

Θεραπεία με φυτικό πίλινγκ

Το φυτικό peeling είναι βασισμένο σε σπόγγους ,φυτικά εκχυλίσματα και φύκια Laminaria. Αποτελείται από μια σκόνη (μίγμα σπόγγων και Laminaria) και μια λοσιόν με οξέα φρούτων, αλόη, εκχύλισμα παπάγιας και τσουκνίδας, αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, βιταμίνη C και αλλαντοΐνη. Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρά επιτυγχάνοντας απαλή και σταδιακή απολέπιση.

Βοηθάει στην βελτίωση της όψης των ρυτίδων, λεκέδων, σημαδιών και των ατελειών του δέρματος.

Το δέρμα ανανεώνεται γίνεται πιο λείο, ελαστικό και αποκτά απαλότητα και λάμψη.

Κατάλληλο για δέρματα λιπαρά κουρασμένα , άτονα , ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, με σημάδια και λεκέδες.

Σε όλη την διάρκεια δράσης της εφαρμογής της θεραπείας, είναι απαραίτητη η προστασία του δέρματος με αντηλιακή κρέμα.

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την θεραπεία:

Τις επόμενες 3-4 ημέρες το δέρμα αφήνεται να ανανεωθεί (παρατηρείται απολέπιση) κατά το διάστημα αυτό το δέρμα δεν θα πρέπει να ενοχληθεί ή να ερεθιστεί τρίβοντας ή και απολεπίζοντας το. Συνιστάται επίσης να μην χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο σαπούνι και καλλυντικά αλλά μόνο αντηλιακή κρέμα.

Στις 4- 5 ημέρες ολοκληρώστε καθαρίζοντας απαλά και προσεκτικά το δέρμα από τα υπολείμματα τις απολέπισης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα, ατμό, ήπιο scrub, και να συνεχίσετε με ένα ενυδατικό serum και να κάνετε μασάζ με μια ενυδατική – θρεπτική κρέμα.

Τις επόμενες μέρες είναι απαραίτητη η ενυδάτωση και η προστασία του δέρματος με αντηλιακή κρέμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται 2-4 φορές τον χρόνο

Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου δικαίως θεωρείται από τις κορυφαίες αισθητικές θεραπείες και πλέον προτιμάται ως βασική θεραπεία στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Η μεσoθεραπεία είναι μία τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων θρεπτικών ουσιών στο τμήμα του δέρματος που ονομάζεται χόριo, το μεσαίο στρώμα (γι’ αυτό και το όνομα μεσοθεραπεία). Πρωτοπόρος της μεσοθεραπείας θεωρείται ο Γάλλος θεραπευτής Michel Pistor (1924–2003) και με την εξέλιξη της επιστήμης είναι σήμερα στην καθημερινότητα μας.

Μεσοθεραπεία με βιταμίνες αμινοξέα & ιχνοστοιχεία

H μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια ασφαλής, φυσική διαδικασία που προσφέρει βαθιά στο δέρμα σας βιταμίνες , ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, με στόχο την αναζωογόνηση, την λάμψη και ενυδάτωση του προσώπου σας.

Ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο μεταβολισμός του δέρματος. Καθώς το δέρμα σας γερνάει, η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται, με αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών που θρέφουν το δέρμα. Αυτοί είναι οι λόγοι που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση κάνοντας θαμπή και άτονη την επιδερμίδα.

Με την μεσοθεραπεία γίνετε η χορήγηση στο βάθος του δέρματος ενός cocktail συστατικών όπως: βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο κ.α τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Μετά τη μεσοθεραπεία, θα δείτε ένα άλλο πρόσωπο. Το δέρμα δείχνει ανανεωμένο, ξεκούραστο, λαμπερό και σφριγηλό.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Το πρωτόκολλο το οποίο έχει αποδειχτεί βιβλιογραφικά με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αυτό συνιστούν οι γιατροί μας είναι το εξής:

Αρχική θεραπεία 3 συνεδρίες ανά 3 βδομάδες η κάθε μία

Συντήρηση – Επαναληπτική συνεδρία κάθε 6 μήνες

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε συσκευή οριζόντιας φυγοκέντρισης, η οποία βάση βιβλιογραφίας συγκεντρώνει 4 φορές περισσότερα αιμοπετάλια και λευκοκύτταρα!

Γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για ανώδυνη θεραπεία.

Στη συνέχεια οι ειδικευμένες νοσηλεύτριες του ιατρείου μας λαμβάνουν αίμα, το οποίο φυγοκεντρείται και δημιουργείται το εγχυτικό υλικό.

Τέλος, οι μικροεγχύσεις γίνονται σε όλο το πρόσωπο από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας. Η διαδικασία των εγχύσεων κρατάει περίπου 30΄.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Το πρωτόκολλο το οποίο έχει αποδειχτεί βιβλιογραφικά με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αυτό συνιστούν οι γιατροί μας είναι το εξής:

Αρχική θεραπεία 3 συνεδρίες ανά 3 βδομάδες η κάθε μία

1 συνεδρία σε 3 μήνες από την τελευταία

Συντήρηση – Επαναληπτική συνεδρία κάθε 6 μήνες

Dermapen

Το Dermapen είναι μια μηχανή που μοιάζει σαν μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες, διαπερνά το δέρμα έως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 – 2,5 mm ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται.

Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν .
Οι βελόνες προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο.
Βασίζεται στην φυσική λειτουργία του οργανισμού να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη για να επουλώσει τραυματισμούς του δέρματος.

Εφαρμόζεται σε:

Ρυτίδες – λεπτές γραμμές
Ουλές
Πανάδες
Δυσχρωμίες

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την θεραπεία:

1. Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα, η οποία μπορεί να καλυφθεί με ένα κοινό make up. Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχει ένα ήπιο ξεφλούδισμα.
2. Τις επόμενες μέρες οι ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές ενώ σταδιακά οι ούλες θα υποχωρήσουν αρκετά.
3. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Το πρωτόκολλο που προτείνουμε συνήθως είναι ανά 15 ημέρες 1 συνεδρία και ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος οι συνεδρίες συνολικά μπορεί να φτάσουν τις 6.

Βοτουλινική Τοξίνη

Η βοτουλινική τοξίνη εγχέεται στους μυς του προσώπου για την εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται στις ρυτίδες του μετώπου και στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Είναι μια ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία που προσφέρει νεανική όψη με γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.

Παρόλο που τα αποτελέσματα είναι ορατά, η θεραπεία δεν θα αλλάξει ριζικά την εμφάνιση του προσώπου σας, ούτε θα σας κάνει να φαίνεστε ότι «κάτι κάνατε». Η δραστηριότητα των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες και τις γραμμές μειώνεται προσωρινά, έτσι μπορείτε ακόμη να κάνετε εκφράσεις αλλά χωρίς τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα διαφέρει μεταξύ των ασθενών. Η διάρκεια ωστόσο κυμαίνεται από 6 έως 8 μήνες κατόπιν η λειτουργία του μυός επανέρχεται σταδιακά. Όλη η διαδικασία διαρκεί 10-15 λεπτά και οι ασθενής φεύγουν απ’ το ιατρείο χωρίς σημάδια και ερεθισμούς.

Ποιος δεν πρέπει να κάνει Βοτουλινική Τοξίνη;

Έγκυες και γυναίκες που θηλάζουν.

Άνρωποι με νευρολογικά προβλήματα.

Άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα που επηρεάζουν την μετάβαση των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς.

Οδηγίες μετά την χρήση της Βοτουλινικής Τοξίνης:

Για 2-3 ώρες μετά την θεραπεία προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου (π.χ. συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά να ενεργήσει γρηγορότερα μέσα στους μύες.

Για τις επόμενες 4 ώρες αποφύγετε να ξαπλώσετε να εφαρμόσετε make up και να ασκηθείτε έντονα

Για τις επόμενες 48 ώρες απαγορεύεται το καυτό ντούζ, το σεσουάρ και η έκθεση στον ήλιο

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Γίνετε μία εφαρμογή και τo αρχικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα στις πρώτες 3 μέρες ενώ το τελικό αποτέλεσμα σε 7 – 10 μέρες.

Θεραπεία κατά της Τριχόπτωσης

Φυσιολογικά καθημερινά αποπίπτουν 50-100 τρίχες. Οι συχνότερες αιτίες τριχόπτωσης είναι η τελογενής τριχόρροια και η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

H ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ή φαλάκρα είναι από τις συχνότερες μορφές αλωπεκίας στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες.

Είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης της γενετικής προδιάθεσης και της δράσης των ανδρογόνων στους τριχικούς θυλάκους του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς είναι ενδοκρινολογικά υγιείς.

Ποια θεραπεία χρησιμοποιούμε στην περίπτωση της τριχόπτωσης;

 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της κλασσικής μεσοθεραπείας με βελόνα με την οποία εγχύουμε κυρίως κοκτέιλ βιταμινών και μινοξιδίλη που ενισχύουν την τρίχα και τον τριχικό θύλακα

Όπως επίσης και της αυτόλογης μεσοθεραπείας με το αίμα του ασθενή με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το αίμα του ασθενή είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτά τα αιμοπετάλια έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε μέσω της θεραπείας PRP. Οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών. Έτσι ενισχύονται τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων λεπτών τριχοθυλακίων αλλά και εμφάνιση νέων.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Στην τριχόπτωση και ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία χρειάζονται 6-8 συνεδίες κάθε 15 ημέρες ή ένα μήνα.

Call Now