Νέα

Οστική Ανάπλαση με τον Ιωάννη Αυγέρη στο Οδοντιατρικό Κρήτης

Οστική Ανάπλαση με τον Ιωάννη Αυγέρη στο Οδοντιατρικό Κρήτης: Ανανεώστε την οδοντιατρική σας φροντίδα με προηγμένες τεχνικές για απώλεια οστού.

 

 

Πόσες φορές έτυχε να ακούσουμε Δυστυχώς δεν υπάρχει κόκαλο για να προβούμε στη διαδικασία εμφυτεύματος;
Με την οστική ανάπλαση όμως, χτίζουμε ανώδυνα κόκαλο και τοποθετούμε εμφυτεύματα. Η οστική ανάπλαση ή οστεοποίηση αλλιώς.

Τι είναι η οστική ανάπλαση;
Η οστική ανάπλαση είναι φυσικός μηχανισμός του οργανισμού μας που ανανεώνει το οστό. Επανασχηματίζεται το οστό χρησιμοποιώντας νέο οστικό ιστό. Αποκαθίσταται η δομή και η λειτουργία των οστών της γνάθου γιατί αν η απορρόφησή της είναι έντονη δεν αναπληρώνονται τα δόντια που λείπουν με μια εμφύτευση.

Διαδικασία ανάπλασης
Η διαδικασία μπορεί να είναι μέσω οστεοκλασίας (καταστροφής του παλιού οστού) ή οστεογένεσης (δημιουργίας νέου οστού). Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη διατήρηση της δομής των οστών και την αντικατάσταση του παλιού ή τραυματισμένου οστού με νέο, υγιές οστικό ιστό.

Οστική ανάπλαση και μοσχεύματα
Για επιτυχή οστική ανάπλαση χρησιμοποιούνται μοσχεύματα. Αντικαθίσταται ή ενισχύεται το οστό που έχει υποστεί τραυματισμό, απώλεια ή χρειάζεται επιδιόρθωση. Τα μοσχεύματα ανά είδος μπορεί να είναι :

  • Αυτόλογα ή αυτογενή μοσχεύματα : Προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή. Μοσχεύματα από το ίδιο το οστό ή από άλλο μέρος του στόματος του ίδιου του ατόμου.
  • Αλλομοσχεύματα : Προέρχονται από άλλο άτομο. Συνήθως είναι από δωρητές και χρησιμοποιούνται για ορθοπεδικές επεμβάσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν παράγεται νέο οστό αλλά το μόσχευμα χρησιμεύει ως δομικός σκελετός πάνω στον οποίο θα αναπτυχθεί.
  • Συνθετικά μοσχεύματα: Αυτά τα μοσχεύματα δημιουργούνται συνθετικά και δεν προέρχονται από ζωντανό ιστό. Συνδυάζονται με αυξητικούς παράγοντες (σύνθετο κολλαγόνο, κεραμικό υλικό κ.α.) και χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ή να αντικαταστήσουν τα οστά.Υποβοηθείται η επούλωση του μοσχεύματος με χρήση μεμβρανών και αυτόλογου PRF.

Η ειδική μεμβράνη διαχωρίζει την περιοχή του οστικού μοσχεύματος από την περιοχή των μαλακών μορίων (ούλα). Μπορεί να είναι απορροφήσιμη ή μη.
Το αυτόλογο PRF είναι η διαδικασία φυγοκέντρισης που διαχωρίζει τις πρωτεΐνες του πλάσματος.
Επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην επούλωση, είναι ασφαλής διαδικασία και δε χρειάζονται άλλα φάρμακα πέρα από μικρή ποσότητα αίματος του ασθενούς.
Η επιλογή του τύπου μοσχεύματος οστού εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση του ασθενούς, την τοποθεσία του τραυματισμού και την επιθυμία του ιατρού και του ασθενούς για τη χρήση συγκεκριμένου τύπου μοσχεύματος.

Επομένως, μέσω της οστικής ανάπλασης, της επαναστατικής τεχνικής στον τομέα της οδοντιατρικής, προσφέρουμε λύση στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν απώλεια οστού. Η διαδικασία αυτή εγγυάται την αντικατάσταση του παλιού ή τραυματισμένου οστού με νέο, υγιές οστικό ιστό. Η επιλογή του τύπου μοσχεύματος οστού – είτε αυτόλογα, αλλομοσχεύματα, είτε συνθετικά – εξαρτάται από την ειδική κατάσταση του ασθενούς και τις συμβουλές του ειδικευμένου οδοντιάτρου μας. Στο Οδοντιατρικό Κρήτης, προσφέρουμε προηγμένες λύσεις στην οδοντιατρική φροντίδα, ανανεώνοντας το χαμόγελο και την αυτοπεποίθηση των ασθενών μας.

Dental Seminar poster with instructor John Avgeris at Οδοντιατρικό Κρήτης - Dental Smile odontiatriko kritis creta dental

Αφίσα επιστημονικού σεμιναρίου, στο Οδοντιατρικό Κρήτης με θέμα Οστική Ανάπλαση στην Εμφυτευματολογία με διδάκτωρ τον Ιωάννη Αυγέρη.

12 Δεκεμβρίου 2023 Μη κατηγοριοποιημένο
Call Now