Νέα

Πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή

Η καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων. Περιλαμβάνει συνήθειες όπως το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μας.

Εάν αυτό δεν γίνεται συστηματικά, τότε τα δόντια μας είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν τερηδόνα.

Χωρίς θεραπεία, η τερηδόνα ή τα προβλήματα των ούλων μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο, προβλήματα αυτοπεποίθησης και απώλεια δοντιών.

Οι άνθρωποι μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα προβλήματα με την κατάλληλη οδοντιατρική φροντίδα, τόσο στο σπίτι όσο και στο οδοντιατρείο.

Παρακάτω είναι μερικές πρακτικές που μπορούν να διατηρήσουν τα δόντια και τα ούλα υγιή.

1. Βουρτσίστε τακτικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το βούρτσισμα των δοντιών τους δύο φορές την ημέρα είναι μια από τις πιο σημαντικές πρακτικές για την αφαίρεση της πλάκας και των βακτηρίων και τη διατήρηση των δοντιών τους καθαρά. Ωστόσο, το βούρτσισμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό μόνο εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σωστή τεχνική.

Οι άνθρωποι πρέπει να βουρτσίζουν με μικρές κυκλικές κινήσεις, φροντίζοντας να βουρτσίζουν το μπροστινό, το πίσω μέρος και το πάνω μέρος κάθε δοντιού.

Οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση οδοντόβουρτσας με μαλακές τρίχες. Δηλώνουν επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάζουν την οδοντόβουρτσά τους κάθε 3 μήνες ή όταν τα άκρα αρχίζουν να φαίνονται ξεφτισμένα, γενικά όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

2. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα

Το οδοντικό νήμα μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα και τα βακτήρια ανάμεσα στα δόντια, όπου η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της κακοσμίας του στόματος αφαιρώντας τα υπολείμματα των τροφών που έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα δόντια.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας συνιστούν να σπρώχνετε απαλά το νήμα μέχρι τη γραμμή των ούλων πριν αγκαλιάσετε το πλάι του δοντιού με κινήσεις πάνω-κάτω.

3. Να επισκέπτεστε τακτικά έναν οδοντίατρο

Οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους να επισκέπτονται έναν οδοντίατρο κάθε 6 μήνες για έλεγχο. Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής οδοντιατρικής εξέτασης, ένας οδοντίατρος θα καθαρίσει τα δόντια και θα αφαιρέσει την πλάκα και την πέτρα.

Ο οδοντίατρος θα ελέγξει για οπτικά σημάδια τερηδόνας, ασθένεια των ούλων, καρκίνο του στόματος και άλλα θέματα στοματικής υγείας. Μερικές φορές μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν ακτινογραφίες για να ελέγξουν για τερηδόνα.

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης επιβεβαίωσαν ότι τα παιδιά , οι έφηβοι και οι ενήλικες, πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες για να βοηθήσουν στην πρόληψη της τερηδόνας.

4. Εφοδιαστείτε με ένα στοματικό διάλυμα

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα στοματικά διαλύματα μπορούν να ωφελήσουν τη στοματική υγεία. Το στοματικό διάλυμα που περιέχει χλωρεξιδίνη, ένα αντιβακτηριακό συστατικό, βοηθά στον έλεγχο της πλάκας και της ουλίτιδας.

Ρωτήστε τον οδοντίατρό ας, ποιο είναι το καλύτερο στοματικό διάλυμα για τις ατομικές σας ανάγκες. Ένα στοματικό διάλυμα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το βούρτσισμα και το νήμα, αλλά μπορεί να συμπληρώσει αυτές τις πρακτικές.

5. Πίνετε νερό αντί για ζαχαρούχα ποτά

Τα αναψυκτικά με ζάχαρη είναι η νούμερο ένα πηγή προσθήκης ζάχαρης που υπάρχει στην διατροφή σχεδόν όλων. Η κατανάλωση σόδας, χυμού ή άλλων ζαχαρούχων ποτών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο τερηδόνας

12 Οκτωβρίου 2021 Βlog, Ιατρικό Προσωπικό, Νέα , , , , , , , ,
Call Now