Νέα

Η Περιοδοντίτιδα: Ο Αόρατος Εχθρός της Στοματικής Υγείας

Στον σύγχρονο κόσμο της οδοντιατρικής, ένα ζήτημα που απασχολεί συχνά τους ειδικούς και τους ασθενείς είναι η περιοδοντίτιδα, μια ύπουλη ασθένεια που συχνά παραμένει ανεπαίσθητη μέχρι να προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Το Οδοντιατρικό Κρήτης, μέσα από την πολυετή εμπειρία και την προηγμένη τεχνογνωσία του, αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας της περιοδοντίτιδας.

Η περιοδοντίτιδα επηρεάζει το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων άνω των 35 ετών και αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας δοντιών. Ξεκινά ως ουλίτιδα και σταδιακά προκαλεί την καταστροφή των στηρικτικών οστών των δοντιών, οδηγώντας σε κινητικότητα και τελικά στην απώλειά τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιμορραγία κατά το βούρτσισμα, ευαισθησία στο ζεστό και το κρύο, κακοσμία του στόματος, δημιουργία κενών ανάμεσα στα δόντια και αλλαγές στην εμφάνισή τους.

"Panoramic dental X-ray showing upper and lower teeth alignment and structure

This dental X-ray provides a full view of the patient’s teeth, from wisdom teeth to front incisors, used for diagnostic purposes.

Στο Οδοντιατρικό Κρήτης, η προσέγγιση στην περιοδοντίτιδα είναι ολιστική και περιλαμβάνει σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας. Η θεραπεία αρχίζει με τον καθαρισμό των δοντιών από την υπερουλική πλάκα και την πέτρα, καθώς και την εκπαίδευση των ασθενών στη σωστή στοματική υγιεινή. Στη συνέχεια, ακολουθεί η ριζική απόξεση και αποτρύγωση σε περιπτώσεις προχωρημένης περιοδοντίτιδας. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα χειρουργικής παρέμβασης, αν κριθεί απαραίτητο.

Η πρόληψη παίζει κρίσιμο ρόλο στην αποφυγή της περιοδοντίτιδας. Το Οδοντιατρικό Κρήτης τονίζει τη σημασία του τακτικού και σωστού βουρτσίσματος, τη χρήση οδοντικού νήματος και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η μέθοδος BASS, που συστήνεται από τους οδοντιάτρους του κέντρου, επικεντρώνεται στη σωστή τεχνική βουρτσίσματος και στην αποφυγή τραυματισμών των ούλων.

Close-up of a man's smile, revealing healthy teeth, with a toothbrush in the background.

A man confidently showing his well-maintained teeth, emphasizing the importance of oral hygiene.

Στο Οδοντιατρικό Κρήτης, η φροντίδα των ασθενών δεν τελειώνει με τη θεραπεία. Προσφέρεται συνεχής υποστήριξη και καθοδήγηση για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Η περιοδοντική θεραπεία στοχεύει στη σταθεροποίηση της κατάστασης του περιοδοντίου, αποτρέποντας περαιτέρω ζημιές και διατηρώντας την υγεία των δοντιών.

Συνοψίζοντας, η περιοδοντίτιδα αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός και συχνά αγνοούμενος εχθρός της στοματικής υγείας, ιδιαίτερα για τους ενήλικες άνω των 35 ετών. Το Οδοντιατρικό Κρήτης, με την πλούσια εμπειρία και τις προηγμένες τεχνικές του, τονίζει την ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία αυτής της ύπουλης νόσου. Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης, ο συνδυασμός της εκπαίδευσης στη σωστή στοματική υγιεινή, της αντιμετώπισης πρώιμων σημαδιών, και των προχωρημένων θεραπειών, όπως η ριζική απόξεση και οι χειρουργικές παρεμβάσεις, προσφέρουν μια αποτελεσματική αντιμετώπιση. Επίκεντρο στην πρόληψη, με την τακτική στοματική υγιεινή και τις περιοδικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, είναι καθοριστική. Τέλος, η δέσμευση του Οδοντιατρικού Κρήτης για συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση των ασθενών εγγυάται τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων και την προάσπιση μακροχρόνιας στοματικής υγείας.

5 Δεκεμβρίου 2023 Βlog, Νέα
Call Now