Εμφυτεύματα Δοντιών

Το Οδοντιατρικό Κρήτης είναι το μεγαλύτερο εμφυτευματικό κέντρο στην Κρήτη. Από την αρχή της λειτουργίας του έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 1000 εμφυτεύματα.

cretadental-implants
Το Οδοντιατρικό Κρήτης είναι το μεγαλύτερο εμφυτευματικό κέντρο στην Κρήτη

Στην κλινική μας χειρουργούν ο διεθνούς φήμης καθηγητής ΕΚΠΑ Στρατής Παπάζογλου και ο κορυφαίος πανελλαδικά γναθοχειρουργός Κώστας Ψωμαδέρης, Διευθυντής του Ερρ. Ντυνάν. Η τεράστια πείρα τους σας παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεστε. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε και οι εταιρείες  που τα υποστηρίζουν συμβάλουν στην ύψιστη απόδοση των υπηρεσιών μας. Όλοι μας οι ιατροί είναι τόσο περήφανοι για την ποιότητα των εργασιών τους που προσφέρουν 5ετή εγγύηση για αυτές.

Χάσατε δόντια; Μην χάνετε ποιότητα ζωής!

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες, την ομιλία, τη συμπεριφορά, την εμφάνιση μας και κατ’ επέκταση να επηρεάσει αρνητικά τόσο την ψυχολογία μας, όσο και την αυτοπεποίθηση μας.

Επιπλέον, η απώλεια ενός δοντιού είναι ένας λόγος ο οποίος μπορεί να επιφέρει φθορά στο οστό που περιβάλλει τη συγκεκριμένη ρίζα, ακόμα και αν αυτό το χαμένο δόντι αποκατασταθεί με κοινή προσθετική (γέφυρα) και με το πέρασμα του χρόνου στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξάνεται η απώλεια του οστού.

Ευτυχώς, τα τελευταία 30 χρόνια τα οδοντικά εμφυτεύματα (βιδωτά δόντια) αποτελούν μια εξαιρετική λύση, καθώς αντικαθιστούν όχι μόνο το χαμένο δόντι αλλά και την οδοντική ρίζα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα, λοιπόν, αποτελούν μια σταθερή βάση για τεχνητά δόντια, που όχι μόνο δείχνουν σαν τα φυσικά μας δόντια αλλά λειτουργούν και τα νιώθουμε και σαν αυτά.

Αν δεν βάλω δόντι;

Είμαι κατάλληλος για εμφυτεύματα;

Οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή εμφύτευση δεν είναι τόσο δύσκολες: καλή γενική υγεία ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου, και υγιεινός τρόπος ζωής θέτουν όπως είναι φυσικό τις καλύτερες προϋποθέσεις για καλή πρόγνωση και μακροχρόνια επιβίωση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα π.χ. πίεση, ζάχαρο κλπ απλά απαιτείται συνεργασία με τον παθολόγο ιατρό προκειμένου ο ασθενής να φθάσει στην εμφύτευση έχοντας ρυθμίσει οτιδήποτε παθολογικό ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές.

Τοποθετήστε εμφυτεύματα χωρίς ταλαιπωρία στο ιατρείο μας!

Αφού πρώτα ο εξειδικευμένος Εμφυτευματολόγος μας διαπιστώσει ότι υπάρχει επάρκεια οστού μετά από πλήρη ακτινογραφικό έλεγχο, τοποθετούνται τα εμφυτεύματα, με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι γρήγορη και μέσα σε ένα ραντεβού έχει γίνει η τοποθέτηση της “βίδας”.

Ο ασθενής μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, θα πρέπει να περιμένει περίπου 2-5 μήνες έως ότου ενσωματωθεί το εμφύτευμα στο οστό της γνάθου. Αυτό το διάστημα μπορεί να έχει μία προσωρινή αποκατάσταση. Μετά το πέρασμα του απαραίτητου χρόνου, ο γιατρός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση, την αποκάλυψη του εμφυτεύματος και τα τελικά αποτυπώματα, ώστε να στηρίξουμε το νέο, τεχνητό δόντι πάνω στο εμφύτευμα (βιδωτά δόντια).

Χρησιμοποιήστε την αιχμή της τεχνολογίας

Είστε οπαδοί της τεχνολογίας σε όλες τις επιστήμες; Η όλη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων γίνεται ακόμα πιο προβλέψιμη και αποτελεσματική με την χρήση των τελευταίων μεθόδων τεχνολογίας. Η ψηφιακή τρισδιάστατη ακτινογραφία συνδυάζεται με τη ψηφιακή απεικόνιση των δοντιών και κατασκευάζονται εξατομικευμένοι νάρθηκες που καθοδηγούν πλήρως την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων (computer guided implants). Ο ασθενής μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, θα πρέπει να περιμένει για χρονικό διάστημα περίπου 2-5 μήνες έως ότου ενσωματωθεί το εμφύτευμα στο οστό της άνω ή της κάτω γνάθου. Αυτό το διάστημα μπορεί να έχει μία προσωρινή αποκατάσταση. Μετά το πέρασμα του απαραίτητου χρόνου, ο γιατρός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση, την αποκάλυψη του εμφυτεύματος και τα τελικά αποτυπώματα, ώστε να στηρίξουμε το νέο, τεχνητό δόντι πάνω στο εμφύτευμα (βιδωτά δόντια).

Χρησιμοποιούμε σε όλες τις διαδικασίες για τα εμφυτεύματα, την τεχνολογία της ψηφιακής αποτύπωσης. 

Πρέπει να καθαρίζω τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα θέλουν παρόμοια φροντίδα με τα φυσικά δόντια. Αν και δεν νοσούν από τερηδόνα, πιθανώς να νοσήσουν από περιεμφυτευματίτιδα, μία νόσος παρόμοια με την περιοδοντίτιδα για τα δόντια. Για να αποφευχθεί αυτό και τα οδοντικά εμφυτεύματα να έχουν τη μέγιστη διάρκεια ζωής χρειάζεται καθημερινός καθαρισμός από τον ασθενή στο σπίτι και τακτικός καθαρισμός, κάθε 3-6 μήνες από τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντολόγο μας.

Θα μείνω χωρίς δόντια;

Για το διάστημα μέχρι την τοποθέτηση των μόνιμων δοντιών, οι ασθενείς μας μπορούν αν το επιθυμούν να έχουν μεταβατικά δόντια. Οι οδοντίατροί μας θα κατασκευάσουν προκαταβολικά τα μεταβατικά δόντια, που είναι μία προσωρινή λύση για αισθητικούς και όχι μόνο λόγους, και εξυπηρετούν μέχρι την τοποθέτηση των μόνιμων δοντιών.

Σε πόσο καιρό θα έχω δόντια;

Μετά την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος στο οστό, η τοποθέτηση του δοντιού από πάνω ποικίλει χρονικά και καθορίζεται από τον χειρουργό μετά την επέμβαση. Ο χρόνος εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του οστού. Η τοποθέτηση του δοντιού μπορεί να γίνει από 4 μήνες μετά μέχρι και άμεσα τη μέρα του χειρουργείου.

Αν αποτύχει το εμφύτευμα;

Το ποσοστό επιβίωσης των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πολύ υψηλό, 98% για την πρώτη 5ετία. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση αποτυχίας μπορεί να ξαναγίνει τοποθέτηση από τον οδοντίατρο μετά από την εξαγωγή του εμφυτεύματος και τον καθαρισμό της περιοχής. Εναλλακτικά, τοποθετείται εμφύτευμα σε διπλανή περιοχή, όταν αυτό είναι εφικτό ή τροποποιείται το σχέδιο θεραπείας.

Πόση ώρα θα κρατήσει η επέμβαση;

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι μία γρήγορη διαδικασία και στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί από 15-30 λεπτά. Οι χειρουργοί οδοντίατροί μας, χάρη στην εμπειρία τους, κάνουν την διαδικασία εξαιρετικά γρήγορη και ανώδυνη.

Θα πονάω μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος;

Οι ασθενείς μας μετά την επέμβαση μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη μέρα τους, να οδηγήσουν, να πάνε στη δουλειά τους και να ακολουθήσουν τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παυσίπονα για τις πρώτες 1-2 μέρες είναι αρκετά για να μην υπάρχει καθόλου πόνος. Σε μερικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν υπάρχει και ταυτόχρονη τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος, παρατηρείται πρήξιμο στην περιοχή για τις πρώτες δύο μέρες και στη συνέχεια υποχωρεί. Αρκετοί ασθενείς μας μάς αναφέρουν ότι δεν χρειάστηκαν ούτε παυσίπονο μετά την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων στο στόμα τους.

Τι σημαίνει υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Στο Οδοντιατρικό Κρήτης μπορούμε υπερήφανα να ισχυριστούμε ότι η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στους ασθενείς μας πραγματοποιείται με υπερσύγχρονες μεθόδους. Αυτές περιλαμβάνουν την ψηφιακή μελέτη των εκμαγείων των γνάθων και την 3d εκτύπωση χειρουργικών ναρθήκων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη ακρίβεια και ασφάλεια κατά την επέμβαση.

Υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων;

Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επιλογή της λύσης του εμφυτεύματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών του ατόμου(περί τα 18-20 έτη), είναι απολύτως ασφαλές να τοποθετηθεί ένα εμφύτευμα χειρουργικά. Το ίδιο ισχύει και για ένα ηλικιωμένο άτομο, όταν δεν αντιμετωπίζει σοβαρά  ιατρικά προβλήματα , που θα έθεταν σε κίνδυνο τη γενική υγεία του οργανισμού του.

Επιπλοκές

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, όπως και οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στο στόμα, ενέχει την  πιθανότητα εμφάνισης ήσσονος σημασίας επιπλοκών όπως ελαφρύ οίδημα(πρήξιμο),  μικρή αιμορραγία και πόνο τοπικά. Η προσεκτική μελέτη πριν το χειρουργείο, η προβλέψιμη και ακριβής υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση του εμφυτεύματος και η δεξιότητα των χειρουργών μας μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης των παραπάνω συμπτωμάτων.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση;

Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα περιλαμβάνει συνήθως τα παρακάτω στάδια :
 • Ακτινογραφική εξέταση για αξιολόγηση της ποσότητας και ποιότητας του οστού
 • Αφαίρεση των κατεστραμμένων δοντιών στην περιοχή
 • Προσθήκη μοσχεύματος οστού , εάν αυτό κριθεί αναγκαίο
 • Τοποθέτηση εμφυτεύματος
 • Τοποθέτηση βίδας επούλωσης, γύρω από την οποία θα διαμορφωθούν τα ούλα της περιοχής
 • Κατασκευή και τοποθέτηση της προσθετικής ( τεχνητά δόντια)
Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες  μέχρι και λίγους μήνες , ανάλογα την περίπτωση , καθότι η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος με το οστό είναι μια ευαίσθητη και χρονοβόρα διαδικασία.  Εξασφαλίζουμε ότι σε όλη την διάρκεια μέχρι την τελική αποκατάσταση , οι ασθενείς μας θα διατηρήσουν το χαμόγελο και την ικανότητα να λειτουργούν επαρκώς , καθώς μπορούμε να προσφέρουμε προσθετικές λύσεις προσωρινού χαρακτήρα για κάθε περίπτωση.
Προσθετική αποκατάσταση : Ανάλογα με  τον αριθμό των εμφυτευμάτων και τον δοντιών που λείπουν , μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ μιας κινητής (αφαιρούμενης) ή μιας ακίνητης ( σταθερής, μη αφαιρούμενης) προσθετικής εργασίας. Η κινητή εργασία προσομοιάζει σε μια συμβατική ολική/μερική οδοντοστοιχία , η οποία με το εσωτερικό της τμήμα κουμπώνει με ειδικό σύνδεσμο που τοποθετείται πάνω στο εμφύτευμα.  Αντίθετα, σε μια ακίνητη εργασία , η θήκη  είτε μεμονωμένη είτε σαν τμήμα γέφυρας πολλών τεμαχίων, βιδώνεται πάνω στο εμφύτευμα και δεν αφαιρείται.

Προετοιμασία – Γιατί σε εμάς;

Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας και την απλοποίηση των διαδικασιών , η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δεν παύει να είναι μια κλινική πράξη με υψηλές απαιτήσεις. Ως εκ τούτου,  εκτός από τον απαραίτητο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, η εξειδίκευση, οι δεξιότητες και η κλινική εμπειρία του θεράποντος ιατρού είναι κομβικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα.  Για αυτό το λόγο,  στην κλινική μας  συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους ιατρούς με πολυετή  εμπειρία και ακαδημαική σταδιοδρομία στο αντικείμενο που μπορούν να διαχειριστούν άριστα και με ασφάλεια ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Εμείς φροντίζουμε ώστε η υγεία και η επένδυσή σας να είναι σε σίγουρα και αξιόπιστα χέρια!

Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι με διαφορά η καλύτερη προσθετική επιλογή που έχει στη φαρέτρα του  ο σύγχρονος οδοντίατρος. Μερικοί από τους λόγους που υπερέχουν είναι οι εξής :
 • Δεν χρειάζεται να τροχίσουμε τα διπλανά δόντια, που είναι γερά και υγιή, όπως γίνεται στις γέφυρες.
 • Δεν χρειάζεται να τα αφαιρούμε για να τα καθαρίσουμε, όπως στις μασέλες. Τηρούμε τα ίδια μέτρα στοματικής υγιεινής, όπως και στο υπόλοιπο στόμα μας.
 • Σε περίπτωση προβλήματος, δεν χρειάζεται να τροχιστεί ή να κοπεί η στεφάνη, απλά ξεβιδώνεται και μπορεί να επανατοποθετηθεί, σε αντίθεση με τις γέφυρες και τις συμβατικές θήκες.
 • Υπερέχουν σε αισθητική, αντοχή στο χρόνο και μασητική απόδοση.
 • Αντικαθιστούν ΚΑΙ τις ρίζες των δοντιών που λείπουν.
 • Δεν πέφτουν, δεν κουνιούνται και έτσι παρέχουν άνεση και στην ομιλία, ειδικά σε σχέση με τις μασέλες.

Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν τα εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μία λύση σύγχρονη, αλλά και δοκιμασμένη πλέον στον χρόνο, με πολύ μεγάλη βιβλιογραφία να τα υποστηρίζει. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, τα εμφυτεύματα έχουν ποσοστό επιβίωσης 98% για την πρώτη 5ετία. Η μακροχρόνια επιτυχία τους βασίζεται στην καλή στοματική υγιεινή και σε ένα πλήρως αποκατεστημένο στόμα, όπου μύες, αρθρώσεις, δόντια και εμφυτεύματα δρουν συνεργικά και ομαλά.

Πόσο κοστίζουν τα εμφυτεύματα;

Το κόστος της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων εξαρτάται από παράγοντες όπως την ύπαρξη οστού για να τα υποστηρίξει και τις ιδιαίτερες εξατομικευμένες ανάγκες των ασθενών μας, όπως αισθητικές ή ανάγκες για προσωρινές αποκαταστάσεις.
Ενδεικτικό τιμοκατάλογο της κλινικής μας θα βρείτε εδώ.
Call Now