Νέα

Έγκλειστοι φρονιμίτες

Ο άνθρωπος κάποια στιγμή στη ζωή του, πρέπει να εμφανίσει 4 φρονιμίτες. Είναι τα τελευταία πίσω δόντια.

Όμως πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι είτε χρειάζονται εξαγωγή είτε πονάμε γιατί δεν

μπορούν να βγουν;

Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουμε πραγματικά εάν ένας φρονιμίτης που βρίσκεται εν μέρει μέσα από τα ούλα και δεν έχει σκοπό να ανατείλει, είναι να επισκεφθούμε έναν οδοντίατρο, να βγάλουμε μια ακτινογραφία και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Οι φρονιμίτες συχνά δεν μπορούν να αναπτυχθούν κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια είτε κολλάνε κάτω από τα ούλα είτε μπορούν μόνο εν μέρει να διαπεράσουν τα ούλα. Οι φρονιμίτες συνήθως εγκλωβίζονται και δεν βγαίνουν, επειδή η γνάθος δεν έχει αρκετό χώρο για όλα τα δόντια που μεγαλώνουν ή επειδή το δόντι μπαίνει σε λάθος γωνία και προσκρούει στο δόντι μπροστά του.

Παρόλο που μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί τους, οι φρονιμίτες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Ένας έγκλειστος φρονιμίτης μπορεί μερικές φορές να παγιδεύει τροφή, πλάκα και άλλα υπολείμματα στους μαλακούς ιστούς γύρω του, οδηγώντας σε πρήξιμο, ευαισθησία των ούλων, τερηδόνα και κακοσμία του στόματος.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας ή τον στοματοχειρουργό για να σας βοηθήσουν! Οι οδοντίατροι ή οι στοματοχειρουργοί αφαιρούν συχνά τους προσβεβλημένους φρονιμίτες επειδή μπορεί να βλάψουν άλλα δόντια ή να προκαλέσουν πόνο ή μόλυνση.

25 Νοεμβρίου 2021 Βlog, Ιατρικό Προσωπικό, Νέα , , ,
Call Now