Νέα

Δεν είναι Όλες οι Τροφές Εχθροί των Δοντιών μας!

Όπως τα ρούχα ντύνουν το σώμα μας, έτσι και τα δόντια ντύνουν το χαμόγελό μας..

Ποιος δεν θα ήθελε ένα λαμπερό και λευκό χαμόγελο;

Υπάρχουν τροφές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και άλλες, υπάρχουν όμως και τροφές που καθαρίζουν τα δόντια και τα προστατεύουν.

Φυσικά, κανείς δεν είπε ότι πρέπει να αφήσετε το βούρτσισμα αλλά αναμφίβολα πρέπει να προσέχετε τις ποσότητες καφέ και τσαγιού που καταναλώνετε για να μην απορήσετε εάν ξαφνικά τα δείτε να… κιτρινίζουν

Ακολουθούν μικρές συμβουλές για να διατηρήσετε την καθαριότητα των δοντιών σας και το λευκό τους χρώμα, μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στον οδοντίατρο.

CretanDental-food-for-teeth

Τροφές για τα Δόντια μας!

Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά, αποτελούν σημαντικό τμήμα κάθε ισορροπημένου διαιτολογίου και κάνουν καλό στα δόντια. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, που εξισορροπούνται με τα σάκχαρα που επίσης περιέχουν και συμβάλλουν στον καθαρισμό των δοντιών. Η μάσησή τους, ιδίως όταν είναι ωμά, διεγείρει την παραγωγή σάλιου, απαλλάσσει το στόμα από τα επιβλαβή οξέα και τα υπολείμματα τροφίμων.

Για αυτό :

Μασήστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και αρωματικά φυτά και καταναλώστε τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και φώσφορο.

  1. Τα καρότα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούριακαι το σέλινο λειτουργούν σαν φυσικά καθαριστικά των δοντιών, απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη πλάκα. Επίσης, επειδή χρειάζονται αρκετό μάσημα, βοηθούν στην ενδυνάμωση των ούλων και στη παραγωγή σάλιου, που εξισορροπεί το pH του στόματος, με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια.
  2. Το μπρόκολο, το σπανάκικαι το μαρούλιπρολαμβάνουν την δημιουργία λεκέδων, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών. Το μαρούλι δεν αφήνει τα δόντια να κιτρινίζουν. Το ίδιο και το σπανάκι. Το τυρί επίσης καθαρίζει τα δόντια επειδή περιέχει ασβέστιο και φώσφορο. Ο μαϊντανός καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή και το νερό καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών..
  3. Οι φράουλεςκαθαρίζουν τα δόντια καθώς επίσης, θεωρείται ότι προσφέρουν φυσική λεύκανση. Ωστόσο, κάθε φορά που τρώτε φράουλες, καλό είναι μετά από 10 λεπτά να πλένετε καλά το στόμα σας, γιατί τα οξέα που περιέχουν, μπορούν να βλάψουν τον σμάλτο των δοντιών.
28 Σεπτεμβρίου 2021 Βlog, Ιατρικό Προσωπικό, Νέα , , , ,
Call Now